Kontakt

  Ölands Fiske & Turistservice

  Besöksadress

  Alböke Bygata 24
  38796 Köpingsvik
  Vägbeskrivning

  Jacob

  Utbildad vildmarksguide med inriktningarna mot natur-, ridturs-, jakt-, och fiskeguidning,samt utbildad Vildmarkskock.
  Efter att ha arbetat som fiskeguide och inom turism på bland annat boende och restaurang i norra Jämtland, så flyttade Jacob till Åland där han arbetade som Fiskeguide på Svinö stugby under en säsong. Återvände till Kalmar län 2006 och inledde då ett samarbete med fiskeby Runtorp, och jobbade senast sommaren 2009 på Ölands norra udde för Fyrvaktarns Dotter.
   
  Jacobs inställning till sportfiske och då framför allt fiskeguidning är att det skall vara en minnesvärd och njutbar upplevelse. När det gäller hans egna fiske så är inställningen att man måste testa nya vägar och att man alltid har tid för kaffet!

  Ingemar

  Ingemar har alltid varit intresserad av natur och friluftsliv, men intresset har under de senaste åren vuxit och då framförallt med inriktning på sportfiske. Andra intressen inom friluftslivet är till exempel naturhushållning.
  Ingemar är uppvuxen på landsbygden och har en del erfarenhet av jordbruk och då framförallt ekologisk odling med organisk gödsling.
  Han har även god erfarenhet av byggnadsarbeten (snickeri) och reparation av arbetsredskap.
  Har tidigare arbetat som Gjutare på ITT Flygt i Emmaboda och senast på ellagret på ITT.
   
  Ingemar har även studerat data och har goda kunskaper i ämnet.
  Ingemar är en problemlösare som har lätt för att hitta nya lösningar och idéer.

  Thomas

  Har ett förflutet från SportfiskeAkademins Ky utbildning, har efter den jobbat på Norra Öland inom Turism och fiskeguidning. Håller för tillfället till på fastlandet och jobbar. Har ett stort fiskeintresse men har en förkärlek till stor gädda och havsöring, två fisken som ger olika kontraster.  Då jag fiskar privat och har tiden väljer jag och fiska när det är som bäst förutsättningar för att uppnå mina mål.
   
  Att fiska i vatten med fisk är spännande, men att fiska i vatten där man vet att det finns stor fisk är pricken över i:et.  Tycker fiske ska vara avslappnade, ett sätt att komma ifrån vardagen men samtidigt ett sätt att uppnå sina egna personliga mål. Bästa sättet att lära sig att hantera sina motgångar måste ändock vara och fiska.